1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Чай от салвия опитаха на Еньовден клиентите на дрогерия „Лековита билка”

IMG 8789Под венец от целебни растения минават днес клиентите на дрогерия „Лековита билка”. На празника Еньовден управителят Катя Иванова им предлага да опитат и чай от салвия. На тази билка, която наричат още тревата на безсмъртието, днес е отделен и специален кът в дрогерията. „Градинският чай или салвията, тази година е обявена за царица на билките. Тя помага при изключително много заболявания”, обясни Катя Иванова.

През целия ден Катя, както всички я наричат с най-топли чувства, приема поздрави и цветя от свои благодарни клиенти и много приятели. Всеки, който желае, може да си закупи саксия с 5-месечна салвия, отгледана в разсадника на Емил Елмазов, председател на Съюза на билкарите в България. В билковата дрогерия, която от скоро се помещава на ново място, е обособен и специален кът на читателя, с богата тематична библиотека.

В 17.00 ч. в дрогерията Катя Иванова ще посрещне своите приятели от Литературно творческата група „Асен Разцветников”, на които ще разкаже за лечебните свойства на градинския чай. „Цял живот работя с лечебните растения, но билки против завист, злоба, лицемерие и глупост няма”, казва с усмивка Катя Иванова.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица