1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На Еньовден децата от ОДЗ „Елена Грънчарова” правиха гимнастика в росата и садиха билки

IMG 1388На целебната сила на билките и обичаите на Еньовден посветиха деня малчуганите от ОДЗ „Елена Грънчарова”. Рано сутринта децата от подготвителните групи правиха гимнастика боси по росната трева и помахаха на „трептящото” слънце. Хлапетата се забавляваха да търсят сянката си, следвайки поверието, че по изгрев, всеки трябва да се обърне с лице към слънцето и през рамо да наблюдава сянката си. Отразява ли се тя цяла, човекът ще бъде здрав през годината. След гимнастиката, децата приготвиха чай от 7 билки, който след това опитаха всички малчугани.

Занятията в подготвителните групи „Слънчо” и „Веселите патиланци” също бяха посветени на Еньовден. Децата се запознаха с видовете билки и за какво се използват те, а след това се учиха да ги разпознават по миризмата им.

На двора на детското заведение хлапетата сплетоха венец от лечебни растения и всички малки и големи се промушиха през него за здраве. В рамките на проект „Обичам природата и аз участвам”, децата посадиха в двора босилек и мащерка.

Така на празника Еньовден, възпитаниците на ОДЗ „Елена Грънчарова” се учиха да опазват природата и всички нейни дадености.

Снимки: ОДЗ "Елена Грънчарова"

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица