1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев отличи горнооряховски ученици за добрите им дела

IMG 8831Седем индивидуални и две колективни отличия връчи инж. Добромир Добрев на горнооряховски ученици за извършени от тях добрите си дела през годината. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и се провежда за първи път. Идеята е добрите дела да бъдат популяризирани, а добротворците да не останат анонимни. Затова инициативата бе наречена „Вестители на доброто”.

Седем ученици получиха от инж. Добромир Добрев индивидуални отличия. Четвъртокласникът Емил Кълчишков от СОУ „Георги Измирлиев” е отличен затова,че е превърнал рождения си ден в благотворителна кампания „Да помогнем на Алекс“. Събраните подаръци във вид на пари в размер на 500 лв. са дарени за лечението на Алекс в Германия. Абитуриентът от ПГЛПИ „Атанас Буров” Венелин Стефанов е участник и организатор в благотворителни концерти и други благотворителни инициативи. От 2012 г. е участник и организатор на 11 благотворителни концерта. Участвал е и в други 4 благотворителни инициативи. Дванадесетокласничката Надежда Моновска от СОУ „Вичо Грънчаров“ е инициатор на благотворителен Коледен базар за набиране на средства за деца в неравностойно положение. Весела Ангелова, Зорница Дъргънова, Кристина Костадинова и Таня Панева също от ХІІ клас на СОУ „Вичо Грънчаров“ инициират Великденски благотворителен базар под надслов „Направи добро“ – за подпомагане на абитуриенти, нуждаещи се от подкрепа. Колективно отличие получиха 13 ученици от ІХ, ХІ и ХІІ клас в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ за участието им в благотворителни акции и инициативи. Те са екип на „Международната награда на херцога на Единбург“ – България. Колективно отличие получиха и 17 ученици от Х и ХІІ клас от Клуб „Багатур“ при ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, развиващ дейност, която спомага за запазване на духа на красивите български традиции, автентични обичаи и ритуали, характерни за региона, съчетана с участие в редица благотворителни инициативи.

„Възхищавам ви се. Нашето общество има нужда от повече хора като вас. Хората, на които помагате са наши съграждани, приятели, близки, те са част от нас. Не спирайте да правите добри дела”, обърна се към учениците инж. Добромир Добрев и пожела на младите хора много приятни емоции през дните на лятната ваканция.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица