1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ансамблите на Гърция и Грузия се представят тази вечер на откритата сцена

IMG 8508Съставите на Гърция и Грузия ще се представят тази вечер на откритата сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Изпълненията им ще започнат от 18.00 ч.

Ансамбълът от Гърция, който представя потомци на гърци бежанци от Мала Азия е основан през ноември 2009 г., Започват да се занимават с танци за възрастни през декември 2011 г., две години по-късно, през декември 2013 г.създават и детска група. Съставът е непрофесионален, но той вече е участвал в повече от десет местни културни събития и телевизионно шоу. Участието на състава в XI Международен фолклорен фестивал „Раховче” е първото му международно участие.

Ансамбъл „Зе – картан” е основан през 2012 година в град Батуми, столица на Аджария, Югозападна Грузия. Той е професионален ансамбъл, който изпълнява традиционни, автентични танци и хора. Съставът е носител на множество призови награди от международни фестивали в Германия, Чехия, Турция, България и Грузия.

От 19.00 ч. на сцената на НЧ „Братя Грънчарови-2002” започват изявите на участниците в Детския фестивал на изкуствата „Раховче”, а час по-късно са и изпълненията на гостите от Международния форум.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица