1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Покана за обществено обсъждане на вариантите за проектиране на пет обекта в Горна Оряховица

2На 01.07.2015 г. от 17,30ч. в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще се проведе обществено обсъждане на вариантите за проектиране на следните обекти

1. Изграждане, обзавеждане и оборудване на „Приют" за бездомни лица с капацитет 15 места.

2. Изграждане, обзавеждане и оборудване на „Социални жилища за лица в риск" в гр. Горна Оряховица.

3. Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за Парк „Детски кът", гр. Горна Оряховица.

4. Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за площад „Георги Измирлиев", гр.Горна Оряховица.

5. Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за Парк „Градска градина", гр. Горна Оряховица.

Проектирането ще се извърши в рамките на Проект: BG161PO001/5-02/2012/037 „Горна Оряховица 2014 -2020 – привлекателен и проспериращ град“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. “

ОБЕКТИ

Изграждане, обзавеждане и оборудване на „Приют" за бездомни лица с капацитет 15 места

Предвидено е изработване на проект за изграждане, обзавеждане и оборудване на Приют за 15 бездомни лица, в който при нужда ще бъде предоставян комплекс от социални услуги за срок от 3 месеца. На нуждаещите се ще бъдат осигурявани подслон, храна, здравни грижи, хигиена, социално, психологическо и правно консултиране. Приютът ще бъде изграден в район „Север” (кв. Пролет) на Горна Оряховица. Площта на имота, върху който ще бъде разположен приюта е 950 кв. м. В сградата ще бъдат обособени две зони-едната за административните и функционални кабинети и стаи, а другата ще бъде зоната за настаняване-стаи, санитарни възли, кухня и други спомагателни помещения. Пространството около сградата ще бъде затревено, ще се засадят дръвчета. В двора ще бъде разположена и паркова мебел-пейки, перголи, кошчета за отпадъци.

 V 1V2 blanka-4

 

 

Изграждане, обзавеждане и оборудване на „Социални жилища за лица в риск" в гр. Горна Оряховица

Предвижда се подготовка на техническа документация за изграждане, обзавеждане и оборудване на социални жилища за хора в риск. Изграждането на обекта ще позволи настаняването на близо 70 обитатели в 28 социални жилища. Жилищата ще бъдат разположени в района на РСПБЗН в Горна Оряховица. Там ще бъдат обособени боксониери за двучленни семейства или самотно живеещи възрастни хора, двустайни жилища за семейства с едно или две деца. Ще има също тристайни жилища за семейства с три или повече деца и четиристайни – за многодетни семейства. Едно от жилищата ще бъде пригодено за обитаване от хора с увреждания.

6V2 blanka-2

 

 Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за Парк „Детски кът", гр. Горна Оряховица

Парк „Детски кът” е разположен на площ от 56 дка и от създаването му до сега там не са правени съществени промени. Състоянието на алеите, отводняването и осветлението не е добро, а детските съоръжения са амортизирани. Проектирането предвижда обособяване на различни функционални зони, изграждане на нови алеи за пешеходци и велосипедисти, места за паркиране на велосипедите. Ще се поставят нови пейки и беседки, ще се възстановят чешми, фонтани и другите елементи от парковото обзавеждане. Проектирането предвижда енергоспестяващо парково и декоративно осветление, система за видеонаблюдение, нови детски площадки и фитнес на открито, както и други атракциони. Средата на парка ще бъде адаптирана и за хора с увреждания.

1 detski kut prezentaciq 11 detski kut prezentaciq-2

 

Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за площад „Георги Измирлиев", гр.Горна Оряховица

Проектирането на пл. „Георги Измирлиев” предвижда изцяло нова визия с възможности за целогодишно провеждане на различни културни прояви. Площадът е построен през 70-те години на миналия век, сравнително добре поддържан е но е амортизиран от времето. В проекта ще бъде заложена реконструкция на основните пешеходни направления и на настилките, като решението ще бъде базирано на анализа на пешеходните потоци, съществуващите паметници и ново функционално зониране. Проектирането трябва да предвиди художествено осветление, да предвиди различни водни ефекти, да се разработи и велоалейна мрежа, отделена по подходящ начин от пешеходните зони. Предвидено е също ново озеленяване и зацветяване с подходящи за градската среда дървесни и растителни видове. Ще бъде разработен и проект за автоматична поливна система. Новият площад ще бъде адаптиран за хора с увреждания. Проектното предложение предвижда още и организация на движението и решения за понижаване на рисковете от пътно-транспортин произшествия, шумово и прахово замърсяване.

1234

 Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за Парк „Градска градина", гр. Горна Оряховица

Парк „Градска градина” е разположен на площ от 30 дка и от създаването му не са правени съществени промени. По-голяма част от алеите са в недобро състояние. Има нужда от ново осветление и нови детски съоръжения. Проектът и за този парк предвижда цялостно обновяване-нова паркова мебел, нови алеи, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение, както и нови детски площадки, фитнес на открито и атракциони. Парковата среда в Градската градина ще бъде адаптирана за ползване от хора с увреждания.

2 gradska gradina prezentacV12 gradska gradina prezentaciqV2

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица