1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Warning: copy() [function.copy]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/goadmin/public_html/gorna/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://g-oryahovica.orgimages/Gorna_Orjahovitca_poster_2015.jpg) [function.copy]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/goadmin/public_html/gorna/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Notice: Undefined offset: 0 in /home/goadmin/public_html/gorna/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 456

Съдилището” открива третото поредно издание на София Филм Фест в Горна Оряховица

Gorna Orjahovitca poster 2015От 30 юни до 4 юли киноманите в града ще гледат великолепна селекция от световна класа!

Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и община Горна Оряховица, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз.

За първи път предлагаме на зрителите прожекции на ОТКРИТО!

ЛЕТНИЯТ ТЕАТЪР (НЧ „Братя Грънчарови – 2002”) ще се превърне в дом за киноманите в града в началото на юли. В случай, че природата предложи дъждовни вечери – прожекциите ще бъдат реализирани в Зала 1 на Общината.

ВХОДЪТ  е  С В О Б О Д Е Н!

 В годината, в която честваме 100 години от създаването на българското кино, „СФФ в Горна Оряховица” ще бъде открит на 30 юни (вторник) в 21,00 часа с българския филм „Съдилището” на режисьора Стефан Командарев. Творбата е носител на наградата за най-добър филм на фестивала за българско игрално кино „Златна роза” 2014. Официално събитието в града ще открие директорът на София Филм Фест - Стефан Китанов. „Съдилището”, подобно на своя предшественик - „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, се появява, за да разкаже една от многото човешки истории, които режисьорът чува в своите пътувания из България и по-специално в Родопите. Митьо и неговият син Васко живеят в беден район в близост до българо-турско-гръцката граница. Митьо е загубил всичко, което някога е имало значение за него – съпругата си, работата си и доверието на сина си. За да спаси поне връзката с детето си, Митьо трябва да намери опрощение и да плати за греха си, извършен преди 25 години.

 

С начален час 23,00 стартира прожекцията на най-новата творба на легендарния британски режисьор Джон Бурман - „За короната и страната”. Интересен субективен поглед към събитията от Втората световна война предлага неговият филм „Надежда и слава” (1986), в който са представени епизоди от военното детство на самия режисьор през очите на деветгодишния екранен персонаж. „За короната и страната” (2014), който e естествено продължение на „Надежда и слава”, бе представен в Петнайседневката на режисьорите в Кан и разказва историята на англичанин, израснал в Лондон по време на Втората световна война. Животът му поднася срещи и изненади, а след участието му в Корейската война и различни сърдечни перипетии, главният герой Бил е поразен от разбитите животи на хората, които среща около себе си.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица