1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Филмовият маратон продължава и тази вечер в Зала 1 на Общината с "Досието Петров" и "Водачът"

p 247464Заради променливото време и неблагоприятните метеорологични услови и тази вечер прожекциите на филмите от София Филм Фест ще бъдат в Зала 1 на Общината.

Фестивалната програма продължава в 21 ч. с „Досието Петров” на режисьора Георги Балабанов, по сценарий на световноизвестния киномайстор, носител на „Окар” за цялостно творчество Жан-Клод Кариер. Филмът разказва по неочакван начин една история за промените в България, която започва в края на 80-те и завършва в наши дни. През последните години на комунизма един театрален актьор, Александър Петров, получава забрана да играе в театъра. Когато след падането на режима той отново може да стъпи на сцената, негов стар приятел и виден бизнесмен на име Марков му дава шанс да работи за изчистване на държавното управление от тъмната сянка на комунизма. В този период на хищническо първоначално натрупване, на брутално насилие и войни между групировки, на кредитни милионери и банкови фалити, Марков предлага на Александър Петров да застане начело на нова политическа партия, която ще спаси страната...

В 23,00 часа започва най-новата творба на любимеца на зрителите Томи Лий Джоунс – неговият авторски, режисьорски и актьорски филм „Водачът”. 31-годишната Мери Бий Къди живее сама в силно религиозно градче в Средния запад. Тя получава задача от своята църква да придружи на изток три жени, които са изгубили разсъдъка си. На път от Небраска към Айова, където тези жени най-накрая ще намерят подслон, Мери Бий спасява живота на престъпника Бригс. Той се съгласява да й помогне в мисията, като ги преведе през снежни бури и опасни срещи със заселници, индианци и тежкия живот в граничните територии.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица