1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С „Омбре” и „Географът си пропи глобуса” филмовият маратон продължава в Зала 1 на Общината

OmbreПроменливото време и тази вечер налага прожекциите от киномаратона на София Филм Фест да бъдат в Зала 1 на Общината.

Фестивалната програма продължава в 21,00 часа с последния филм на режисьора Захари Паунов – „Омбре”. Ролите са поверени на Валери Йорданов, Стефка Янорова, Любомир Бъчваров, Иван Ранков, Калин Вельов, а сценарият е дело на Емил Тонев. Филмът получи диплом за индивидуално постижение за цялостно актьорско изпълнение на фестивала на българския филм „Златна Роза” ’14.

30-годишният Ангел живее в големия град, но все не успява да намери своята посока в живота. Един ден решава, че трябва да емигрира от България, но няма пари. За да ги набави, приема да прекара пратка с наркотици от града до крайграничен пазар. Там обаче се сблъсква с бруталността на местните дилъри и е принуден да бяга в гората на близката планина.

От 23,00 часа зрителите ще имат удоволствието да видят чаровния Константин Хабенски във филма на Александър Велединский „Географът си пропи глобуса”. Виктор е биолог по образование, но липсата на пари го принуждава да стане учител по география. Заедно със семейството си той заминава за Перм, където първите му дни в училището са разочароващи – децата са необуздана глутница, а Виктор не се разбира с останалите учители... И се случват много интересни неща, когато група ученици, начело със своя географ, заминават на експедиция в дивата природа...

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица