1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Руска инвестиция за близо 2 млн. лв. разкрива 30 работни места в Горна Оряховица

IMG 992830 работни места разкрива новият Център за гуми „Кордиант”, в Горна Оряховица. Инвестицията на фирма АСТ ООД е на стойност близо 2 млн. лв. Новият обект, който днес отвори врати, е изграден за около 6 месеца.

Благодарим на кмета инж. Добромир Добрев за създадената добра инвестиционна среда. Заради нея избрахме Горна Оряховица за място, където да открием първия фирмен център на „Кордиант” в България, каза Алексей Коваленко, главени акционер в „АСТ” ООД. В лицето на фирмата ви видяхме надежден партньор. С инвестиции от подобен мащаб и с откритата концесия за Летището, Горна Оряховица се нарежда сред големите градове в страната, каза от своя страна инж. Добрев. Много клиенти пожела и кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова. Новият обект бе осветен от отец Зоран Мамучевски. 
На откриването на Логистичния център присъстваха заместник - областният управител Николай Петров, председателите на Общинските съвети в Горна Оряховица и Лясковец Даниел Костадинов и Даниела Арабаджиева, заместник - кметовете на Горна Оряховица Николай Георгиев и Деница Коева, много партньори на руския инвеститор. Лентата бе прерязана от инж. Добромир Добрев, управителя на „АСТ” ООД Вячеслав Тавелев, директора по продажбите в дружеството Валери Бобев, заместника на търговския представител в България Юрий Иванов, главният акционер Алексей Коваленко и Сергей Патьомин.
Церемонията по откриването продължи с изпълнения на ФК „Сидер войвода” към НЧ „Братя Грънчарови 2002” – Г. Оряховица. 

На първия етаж в новия Център за гуми са разположени два големи склада, шоурум и кафе, а на втория етаж се намират счетоводния, търговския и митническия отдели. Освен дистрибуция на гуми, в Центъра ще се осъществява също монтаж и демонтаж на гуми за всякакъв вид техника.

Фирма АСТ ООД е създадена през 2007 г. в Русе. Дейността й е свързана с внос и износ на гуми за камиони, леки автомобили, джипове е селскостопанска техника. Към момента АСТ ООД има установени успешни бизнес отношения с множество крупни български, гръцки, сръбски и румънски фирми в областта на търговията с гуми. Целта на фирмата е да завоюва дълготрайни и стабилни позиции в България и чужбина. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица