1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

От РСПБЗН апелират да не се палят тревите при пролетното почистване

Въпреки променливото и по-скоро влажно време, на много места започна пролетното почистване на дворове, градини и вилни имоти, съпроводено с изгаряне на горимите отпадъци. Това доведе до усложняване на пожарната обстановка в района, тъй като много от обектите са в непосредствена близост до горския фонд, а други са в самите населени места.

Ръководството на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) обръща внимание на гражданите, че почистването на терените от треви и ниска растителност чрез изгаряне е забранено. Ръководителите на предприятия, организации и фирми, както и гражданите са длъжни да почистват пространствата около стопанисваните обекти от тревна растителност и горими отпадъци, като ги изнасят на безопасни места.

Служителите от РСПБЗН искат да акцентират на вниманието на пастирите, пчеларите, гражданите стопанисващи имоти в близост до горите и туристите, че според Закона за горите минималното разстояние до горски масив, на което може да се пали открит огън е 500 м. Съгласно Общинската наредба е забранено паленето на огън на открито до производствени и жилищни сгради, навеси, складове, селскостопански постройки, складирани тревни фуражи, посеви и горски масиви.

Призоваваме всички, имащи отношение към тези проблеми, да подхождат към решаването им съобразявайки се не само с личните си интереси, а и с тези на обществото, част от което е и всеки от нас.

 

Информацията е на РС ПБЗН

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица