1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Кметовете и кметските наместници от Общината се срещнаха с ръководството на ОДМВР

policeЗадоволство от добрата съвместна работа с полицейските служители от РУП-Горна Оряховица изразиха кметовете и кметските наместници от Общината по време на срещата им с ръководството на ОДМВР-Велико Търново. На срещата присъстваха директорът на Областната дирекция комисар Живко Коцев, гл. инспектор Иван Каназирски, нач. отдел “Охранителна полиция” при ОДМВР-Велико Търново, началникът на РУП-Горна Оряховица, гл. инспектор Христо Христов, служители от Районното управление на полицията, секретарят на Община Горна Оряховица Клавдия Ганчева, Тошо Кръстев, председател на Национално сдружение на кметовете и кметските наместници в Република България, кметове и кметски наместници от Общината.

В началото на срещата комисар Живко Коцев направи кратка анотация на основните насоки на Стратегията за работа на полицията в близост до обществото през 2012 г. и подчерта, че малките проблеми в отделните населени места трябва да се решават в кратки срокове. Той запозна присъстващите и със стартиралия през 2010 г. съвместен проект с Национално сдружение на кметове и кметски наместници в Република България “Полиция, местна власт и гражданско общество – заедно за по-сигурно бъдеще” и реализираните мероприятия в рамките на проекта. Комисар Коцев даде висока оценка на досегашната съвместна дейност с местната власт. Гл. инспектор Иван Каназирски запозна накратко присъстващите със същността на Стратегията за работа на полицията в близост до обществото, „Проблемно ориентирания подход за осигуряване на ред и сигурност в партньорството с обществото”, ролята на полиция, местна власт, неправителствени организации, гражданско общество в него и задачите, които ще се изпълняват през 2012 г. Той акцентира върху значимостта на местната комисия за обществен ред и сигурност и върху начините за решаване на местните проблеми на сигурността. Той призова за активна работа през 2012 г. по “Проблемно ориентирания подход за осигуряване на ред и сигурност в партньорство с обществото” и чрез съвместните действия между полиция и местна власт при предлагане на услугата “сигурност” на населението.
Началникът на РУП-Горна Оряховица гл. инспектор Христо Христов изнесе доклад за криминогенната обстановка на територията на общината, по-характерните престъпления, извършени през 2011г. и направи анализ с предходен едногодишен период. След което представи новоназначените полицейски инспектори в общината. 
Тошо Кръстев изрази задоволство от работата на полицията и кметовете на малките населени места в община Горна Оряховица. Той подчерта, че поетите от полицията ангажименти и задачи по време на срещата през септември месец 2010 г. са изпълнени, запозна присъстващите с добрите практики на Националното сдружение по отношение на съвместната работа с полицията за решаване на малките проблеми в малките населени места. Тошо Кръстев отчете още, че сформираната през 2011 г. работна група, за предлагане на мерки за промени в Закона за опазване на селскостопанската продукция е изготвила проектозакон, който предстои да бъде внесен за разглеждане от съответните работни комисии в Народното събрание. 
Кметовете и кметските наместници от община Горна Оряховица изразиха единодушно задоволство от добрата съвместна работа с полицейските служители от РУП-Горна Оряховица и направиха предложения да се поднови автопарка на полицията от конфискуваните автомобили. Засегнати бяха проблемите, относно престъпленията извършени от малолетни от ромски произход, гражданската регистрация на новозаселилите се и др.
По време на срещата бяха дискутирани още проблемите с незаконната сеч на дърва за огрев и доброто взаимодействие с частните охранителни фирми по места при опазването на селскостопанската продукция и имуществото на хората. В края на срещата бе засегнат въпроса и за изграждането на системи за видеонаблюдения в Горна Оряховица.

 Информацията е от сайта на ОДМВР Велико Търново

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица