1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С изложба на детски рисунки започна седмицата на пожарната безопасност в Горна Оряховица

11995297 1062980330378893 460446805 oБлизо 50 детски рисунки, обединени под мотото „С очите си видях бедата” са подредени в изложба в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. С откриването на експозицията започна и Седмицата на пожарната безопасност в Горна Оряховица. В експозицията са включени творби на деца от детските градини и училищата от цялата община, както и от Общинския детски комплекс. Професионалното си мнение за рисунките даде председателят на Сдружение „ГоАрт” Роза Абаджиева, която поздрави малките художници за усета им за композиция и цвят. Историята на противопожарното дело у нас пък припомни началникът на РСПБЗН главен инспектор Георги Тодоров. 
По традиция пожарникарите осигуриха почерпка за малките си гости, като тази година това бяха децата от ЦДГ „Здравец”. 

В дните до 14 септември, когато е празникът на българските пожарникари, горнооряховската Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” организира поредица от събития. От 9 до 11 септември от 09.30 ч. до 12.00 ч. в РСПБЗН – Горна Оряховица се организират приемни за граждани. 11 септември е обявен за Ден на отворените врати, в който ще бъдат направени демонстрации на техниката и възможностите за действия при кризисни ситуации. За да бъдат достъпни демонстрациите до по-голяма аудитория, те ще се проведат на площад „Георги Измирлиев”. На 14 септември в РСПБЗН – Горна Оряховица ще бъде отслужен водосвет. На професионалния празник е предвидена и среща с ветерани и бивши служители на пожарната.
В рамките на Седмицата на пожарната безопасност ще се организират и работни срещи с кметовете от общините Горна Оряховица и Лясковец, различни мероприятия с децата от детските градини. Ще се проведе и дарителска кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния дълг пожарникари и спасители.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица