1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първият звънец удари за над 3000 ученици от общинските училища

IMG 0697С издигане на националното знаме започна първият учебен ден в училищата на Община Горна Оряховица. 3 053 ученици влязоха в класните стаи на общинските училища. 363 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. 

Инж. Добрев посрещна първия учебен ден заедно с учениците от СОУ „Георги Измирлиев”. „Честитя празника на всички със сърдечни пожелания за здраве, любознателност и откритост за новото и градивното. Отстоявайте с воля и знание тезите си, търсете с вяра интересното и красивото в необятния свят на науката. Бъдете горди от факта, че цели 11 века помним, прославяме и продължаваме делото на Светите братя Кирил и Методий.”, поздрави учениците инж. Добрев. Ученици, учители и родители бяха поздравени и от новия директор на училището Криси Аврамова. Тя приветства всички с първия учебен ден и им пожела на добър час в света на науката и познанието.

На първия учебен ден в СОУ „Георги Измирлиев” гост бе председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов. Заместник-кметът Йорданка Кушева, секретарят на Общината Анелия Димитрова и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова удариха първия звънец заедно с учениците от СОУ „Вичо Грънчаров”. Заместникът-кметът Николай Георгиев присъства на откриването на учебната година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Заместник-кметът Деница Коева посрещна новата учебна година с учениците ОУ „Иван Вазов”. Представители на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” уважиха тържествата във всички общински училища.

Общо 3 053 ученици започнаха новата учебна година в общинските училищата на Община Горна Оряховица. За 363 от тях училищният звънец удари за първи път. Общият брой на децата в общинските детски градини е 1 342 в 53 групи, от които 37 в 2 яслени групи.

Шест училища започнаха учебната година с нови директори. Освен СОУ „Георги Измирлиев”, в което от тази година ще се ръководи от Криси Аврамова, с нови директори са СОУ „Вичо Грънчаров” и ОУ „Иван Вазов”, където постовете поеха съответно Николинка Попйорданова и Иван Момъков и ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, което ще се ръководи от Маргарита Атанасова. Нови директори имат и ОУ „Отец Паисий” в Писарево и ПГСС „Боруш” в Крушето. От новата учебна година те ще се ръководят съответно от Грета Новакова и Тодорка Филева.

Във всички общински училища и детски градини в Община Горна Оряховица са доставени безплатните учебници и учебни помагала, както и задължителната училищна документация.

В трите средищни училища в общината – в селата Драганово, Върбица и Поликраище е осигурен транспорт за пътуващите ученици.

Непосредствено преди началото на учебните занятия бяха извършени проверки от РЗИ относно готовността на училищата за провеждането на нормален учебен процес.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица