1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Възстановяват асфалтовата настилка на ул. „Марица” в Първомайци

sn.Obshtina_G.Oryahovica_arhivАсфалтовата настилка по ул. "Марица" в Първомайци ще бъде възстановена по проект, разработен от Община Горна Оряховица. стойността му е 110 899 лв. Част от сумата – 72 934 лв., е отпусната от Фонд „Солидарност” на Европейския съюз, останалата е от общинския бюджет. Вече са задействани процедурите по проекта. Очаква цялостната работа да приключи до края на годината. 
Обилните валежи през лятото на 2014 г. критично увеличиха нивото на река Янтра и водите заляха крайбрежните поземлени имоти и пътната инфраструктура в регулацията на Първомайци бяха залети при наводненията през юни миналата година. Възникналата екстремна обстановка наложи да бъде задействан Планът за защита при бедствия на Община Горна Оряховица в частта му за наводнения. Пътната настилка бе приведена в степен да изпълнява предназначението си – да осигурява проходимост и достъп до имотите, но разрушеният от бедствието асфалт не бе възстановен.  
В рамките на проектното предложение ще бъде възстановена асфалтовата настилка, дупките ще бъдат запълнени, а наклоните оформени с неплътна асфалтова смес. Ще се нивелират съществуващите отводнителни съоръжения. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица