1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Спортният министър Красен Кралев откри Държавното първенство по ММА в Горна Оряховица

IMG 1527Спортният министър Красен Кралев даде началото на Държавното първенство по ММА, чийто домакин за втори път тази година е Горна Оряховица. Състезанието, което се организира от Българската федерация по ММА със съдействието на Община Горна Оряховица, се провежда в спортна зала „Никола Петров”.
„Тук съм, за да изразя подкрепата на държавата. Поздравявам федерацията, че за толкова кратко време успя да обхване толкова клубове и да привлече толкова много млади спортисти. Вече имаме и медалист от световно първенство. Надяваме се медалите да са повече на предстоящото Европейско. Продължавайте да се трудите, в мое лице имате подкрепата на държавата”, каза министър Кралев, откривайки битките в Горна Оряховица.

Президентът на Федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки връчи на Красен Кралев плакет за приноса му към развитието на спорта. „Това е първият министър, който ни подкрепя. Благодарение на него Федерацията успя да получи лиценз и вече организира второ републиканско първенство. Смело мога да заявя, че това е най-добрият министър на спорта, който сме имали, каза Стъки. Станислав Недков изрази благодарност и към ръководството на Община Горна Оряховица. В рамките на 4-5 месеца това е третото мащабно състезание, чийто домакин е Горна Оряховица. Мога да кажа, че градът се превърна в център на ММА в страната”, каза още Стъки.
Близо 200 състезатели – мъже, младежи и юноши от 14 клуба, участват в днешните битки. Мъжете се бият в клетка, а младежите и юношите на ринга. Победителите в отделните категории ще получат място в националния отбор за Европейското първенство. Най-добре представилите се сребърни медалисти също ще пътуват до Бирмингам, където ще се срещнат най-добрите файтъри в Европа.

Гости на откриването на Държавното първенство по ММА бяха Областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев, заместник-кметът на Община Горна Оряховица Деница Коева, директорът на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица