1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховските мажоретки с три златни и един сребърен медал от Балканския фестивал в Румъния

IMG 5180Три първи и едно второ място завоюваха момичетата от мажоретния състав при СОУ „Вичо Грънчаров” на Балканския фестивал „Феми-спорт” в румънския град Бузъу. Състезанието се провежда под егидата на Олимпийския комитет и Министерството на спорта на Румъния.

Надпреварата премина в 3 части: ритмична гимнастика, мажоретни танци и аеробика. В раздела Мажоретни танци гонооряховските момичета показаха своите умения в категориите минигрупа – танц с помпони – „Hello Kitty“ и категория група – танц с батон – „Росинка“, танц с помпони – „Парапапа“ и танц със знамена – „Синовен дълг“. Журито имаше задачата да оценява различните групи по следните критерии: оригиналност и точност при изпълнението; костюми, грим, обща визия; синхрон; изпълнение на трудни фигури и техники; хореография. Всичко това беше оценено с максимален резултат от журито и от бурните аплодисменти на публиката. Горнооряховският отбор бе отличен с 3 първи и едно второ място, а момичетата получиха диплом за съответното място и медали. С диплом и медал от организаторите беше отличен и художественият ръководител на състава Розалия Нанкова. Най-голямата награда за дългогодишния труд на горнооряховчанки е отличието „Феми-спорт” в раздел Мажоретни танци .

Освен състезателната програма, горнооряховските момичета имаха възможността да разгледат природонаучния музей „Григор Антипа“ в Букурещ и природния феномен „Калните вулкани“, недалеч от гр. Бузъу.

След отличното си представяне, съставът на СОУ „Вичо Грънчаров“ получи покана от организаторите за участие и в следващото издание на фестивала през 2016 година.

Материалът и снимките са предоставени от СОУ СОУ „Вичо Грънчаров”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица