1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев положи клетва за втория си мандат като кмет на Община Горна Оряховица

DSC 0530Инж. Добромир Добрев, който бе избран за кмет втори мандат на Община Горна Оряховица, положи клетва на първото тържествено заседание на новия Общински съвет. Тържествената сесия бе свикана със заповед на Областния управител проф. Пенчо Пенчев. Заседанието започна с химните на Република България и на Европейския съюз и бе ръководено от проф. Пенчев. Новоизбраният кмет на общината положи клетва в присъствието на народните представители инж. Клавдия Григорова – Ганчева и Евгени Стоев, членовете на Общинската избирателна комисия, новите общински съветници и кметове на населените места, общинска администрация и граждани.

След полагане на клетвата, инж. Добромир Добрев получи символите на общината – огърлица и ключ. „През изминалите 4 години загърбихме политическите си пристрастия и работихме в синхрон. Доказахме, че заедно – изпълнителна и законодателна власт, можем да работим за благото на жителите на общината. Надявам се, че и през следващите 4 години ще оправдаем доверието, което ни гласуваха гражданите на община Горна Оряховица”, каза инж. Добромир Добрев и пожела на всички успешен мандат.

След кмета на общината, клетва положиха и кметовете на населените места. Десет от тях ще продължат да се управляват от досегашните си кметове, а три от селищата имат нови управници. И през този мандат начело на Долна Оряховица ще бъде Григор Минков, Ясен Янков отново е кмет на Първомайци, а Марин Тодоранов на Поликраище. Още 4 години Янтра ще управлява Владимир Илиев, Крушето - Петър Радославов, а Писарево - Ахмед Мустафов. Стрелец и Паисий ще се ръководят съответно от Райна Цветкова и Снежанка Велкова, а Горски горен Тръмбеш и Горски долен Тръмбеш – от Николай Йорданов и Маринчо Маринов. С нови кметове са селата Драганово, Правда и Върбица. През следващите 4 години Драганово ще се управлява от Нели Грошкова. Тя е магистър по „Социални дейности” и досега е била директор на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в селото. Работата с хора не й е чужда, затова и през мандата ще заложи на повече срещи със своите съграждани. Жена ще управлява и Правда през следващите четири години. Венета Василева е магистър по „Богословие” и по „Психология”. От 2001 г. до сега се занимава с частен бизнес. Един от основните й приоритети през мандата ще бъде решаване на проблема с наводняване на селото по време на проливни дъждове. Ново лице е и кметът на Върбица. 56-годишният машиностроител е амбициран да работи за благоустрояване на селото.





Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица