1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С две награди от Националния конкурс „България танцува” се завърна балет „Грация”

DSC08148Първа награда за класически и втора награда за характерен танц спечели групата на балет „Грация”, участвала в Х юбилейно издание на Националния конкурс „България танцува” в Димитровград. Пет момичета и едно момче представяха горнооряховската балетна школа на това престижно танцово състезание, в което се конкурираха балетни състави от цялата страна. Изпълненията на младите таланти бяха оценявани от някои от най-големите авторитети на българското танцово изкуство. Председател на журито беше проф. Хикмет Мехмедов от Бургаската опера и балет, а оценяващи бяха още д-р Диляна Никифорова, доц. Желка Табакова и директорката на балета към Софийската опера Сара Нова.
Малката формация на „Грация” се състезава във втора възрастова група, категория класически и характерни танци. Възпитаниците на балетния педагог Соня Георгиева бяха отличени с първа награда за „Валс спомен” в категория класически танц и с втора награда за „Тарантела” в категория характерни танци.
Успехът дойде само след три седмици интензивна подготовка, в които децата положиха много труд и той бе възнаграден. Голямата заслуга обаче е и на родителите им, които бяха с нас и в Димитровград и подкрепиха усилията ни да направим едно запомнящо се представяне, каза ръководителката на балета Соня Георгиева.

Снимки: личен архив

DSC08156DSC08162

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица