1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

175 години от създаването си чества ОУ „Климент Охридски” в Драганово

DSC 0131Ученици и учители честваха днес 175 години от създаването на ОУ „Климент Охридски” в Драганово. Гости на празника, чийто домакин бе НЧ „Съединение – 1888”, бяха главен експерт

Румяна Матеева – временно изпълняваща длъжността директор на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” при Община Горна Оряховица, кметът на Драганово Нели Грошкова, кметове на селища от общината, бивши директори, учители и ученици на училището. Румяна Матеева поздрави всички присъстващи от името на кмета на общината инж. Добромир Добрев. Поздрав към домакините и гостите отправи и кметът на Драганово Нели Грошкова. В празничното си слово, директорът на училището Росица Арихтева направи кратка ретроспекция на учебния процес през годините. След официалната част започна концерт, подготвен от възпитаниците на учебното заведение.

ОУ „Климент Охридски” е средищно училище и освен от Драганово, обхваща и ученици от селата Стрелец и Горски горен Тръмбеш. За обучението и възпитанието на децата се грижат 13 учители, 3 възпитатели и 6 души непедагогически персонал. Учебното заведение разполага с много добра материално-техническа база, училищен автобус и условия за целодневна организация на обучението. В училището се прилагат нови съвременни методи на обучение. Вече четвърта година обучението по математика в класа на началния учител Валентина Чолакова се осъществява по методиката JUMP Math, която се внедрява пилотно от Института за прогресивно образование. От учебната 2010/2011 година, училището участва в проект на МОН за пилотно въвеждане на обучение по предприемачество в българските училища. Учениците от начален етап усвояват знания свързани с бизнеса и икономиката по програмите на Джуниър Ачийвмънт България. 

\

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица