1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

В Международния ден на детската книга, детският отдел на библиотеката посрещна гости

SAM 0828Детският отдел на Общинска библиотека Горна Оряховица по традиция посрещна гости в Международния ден на детската книга. В празничния ден, деца от СОУ „Вичо Грънчаров” с класен ръководител Ваня Недкова, се включиха в маратон по изразително четене на произведения от Ханс Кристиян Андерсен. Учениците се запознаха и с факти от живота на датския писател. Срещите малките читатели ще продължат и през утрешния ден.

Международния ден на книгата се отбелязва на 2 април от 1967 г. по инициатива на Международния съвет на детската книга. На този ден се отбелязва годишнина от рождението на датския писател Ханс Кристиан Андерсен /1805-1875/.

Детският отдел на общинската библиотека в Горна Оряховица притежава художествена и научно-популярна литература, богат справочен фонд. Това е място, където се провеждат многобройни срещи, викторини, литературни утра, открити уроци с деца от града и общината. Особено интересни за малките читатели представляват лекциите за разпространяване на библиотечно-библиографски знания. Голям интерес предизвикват темите: „Молбата на книгата и как да опазваме книгите”, „Какво представлява библиотеката”, „Как са подредени книгите в библиотеките”, „Картотеки и каталози” и много други. Особено активно е посещението на детския отдел по време на ваканциите, когато децата прочитат с интерес предложените в препоръчителните списъци заглавия от български и чужди автори.

SAM 0824SAM 0826SAM 0827

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица