1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На Лазаровден Първомайци посреща 450 изпълнители за XXIII-я фолклорен празник

images30 състава с близо 450 изпълнители от 5 до 85 години ще вземат участие в XXIII-я Общински фолклорен празник „Първомайци-2012”, който ще се състои на 7 април /събота/. Форумът се провежда всяка година на Лазаровден. В празника ще вземат участие женски и мъжки хорове за обработен фолклор, групи за изворен фолклор, народни хорове при пенсионерските клубове. Тази година участие ще вземат и деца от ОУ „Елин Пелин” в Първомайци. На празника ще гостуват и състави от Русенския и от Павликенския край, както и танцьори от Македония и Сърбия.

Фолклорният празник няма конкурсен характер. Всички състави ще получат грамоти за участие. От името на читалищното настоятелство при НЧ „Иван Вазов-1893” ще бъде връчена награда за диригентско майсторство на името на Ганчо Михов. Отличието се присъжда от 11 години, в памет на покойният диригент на хора в Първомайци.

XXIII-ят фолклорен празник ще започне в 11.00 ч. в парка зад НЧ „Иван Вазов-1893” в селото. При лошо време, концертната програма ще се състои в големия салон на читалището.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица