1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев се срещна с медалисти на горнооряховския „Хемус таекуондо център”

DSC 0033Кметът инж. Добромир Добрев прие в Гербовата зала на Общината медалисти на горнооряховския „Хемус таекуондо център”. За 2015 г. състезателите от клуба са завоювали общо 65 медала от 13 първенства в страната и чужбина. На срещата с медалистите присъстваха още заместник-кметът Йорданка Кушева и гл. експерт Румяна Матеева, временно изпълняваща длъжността директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки”.

„Благодаря ви за труда, който полагате през цялата година. Вие прославяте не само себе си и семействата си, но и цялата община. Нека през 2016 година целите и мотивацията ви да бъдат още по-големи и да завоювате още повече медали, пожела на състезателите инж. Добромир Добрев. Треньорът на „Хемус таекуондо център” Румен Димитров благодари на общинското ръководство за осигурените добри условия за тренировки на спортистите и изрази надежда за още по-доби постижения през годината.

В актива си за миналата година горнооряховските таекуондистите имат 12 златни, 16 сребърни и 37 бронзови медала, както и три пети места от ЕП по пумсе в Сърбия. Една пета от медалите са притежание на 11-годишният Йордан Добрев, който е обявен за най-добър състезател на „Хемус таекуондо център” за 2015 г. Възпитаникът на ОУ „Иван Вазов” е носител общо на 25 медала, като 13 от тях са спечелени през изминалата година. В актива си от 2015 г. състезателят има 4 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала в двете направления-спаринг и форма. На Балканиадата, която се проведе през декември в сръбския град Зренянин състезателите на „Хемус таекуондо център” завоюваха общо десет отличия. При децата индивидуално бронзов медал спечели Йордан Добрев; двойка със Симона Димитрова –бронз и тройка момчета Йордан Добрев е със злато. При кадетки тройка, Милица Петрова е носител на сребърен медал. Соня Ненова завоюва бронзов медал индивидуално жени 18-30 години, бронз при девойки и злато на тройка с Йоана Йорданова от „Хемус” и състезателка на София. Димитър Сейков е със бронзово отличие при тройка юноши, а треньорът на клуба Румен Димитров е със сребърен медал в тройка с националния треньор Христо Върбанов от София и Бисер Христов - член на треньорския съвет в направление пумсе от Бургас. Румен Димитров завоюва и бронз индивидуално при мъжете, в силна конкуренция със сръбски състезатели и български национали.

От 16 до 20 февруари за трети път под домакинството на „Хемус таекуондо център” в Горна Оряховица ще гостуват трима корейски инструктори, които ще провеждат тренировъчни занимания по таекуондо. Доброволците от Taekwondo peace corpsидват са в България по покана на Българска федерация по таекуондо - WTF и ще провеждат тренировки до 23 февруари по график в София, Горна Оряховица, Разлог, Казанлък. Ким Даеюнг от корейския университет Чосун е специалист с 5 дан - черен колан в дисциплина пумсе (форма); Сонг Джунгдже - 4 дан е студент от Данкук университет, също специалист пумсе;Сонг Юнгуук - 4 дан от университета Korea Nazarene - специалист демонстрационна техника. Триото ще води занимания в Hemus taekwondo centre в тренировъчния график на клуба като последния ден е предвидена демонстрация. Учениците на горнооряховския център ще имат възможността да се учат от извора и да попият истинската страна на таекуондо като философия, методика и умения.С обучението „Хемус” започва тренировъчната 2016 година. След завършване на семинара започват състезанията по спаринг и пумсе на БФТ.

\

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица