1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Чудният свят на Андерсеновите приказки представя в Горна Оряховица Пътуващ театър „ПРОтегни ръка”

teatarПиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките” представя на горнооряховска сцена Пътуващ театър „ПРОтегни ръка”. Спектакълът ще се играе на 21 януари (четвъртък) от 18.30 ч. в НЧ „Напредък – 1869”. Представлението е благотворително, в подкрепа на болни деца от социално слаби семейства или сираци. На входа на залата ще бъде поставена кутия, в която зрителите, според възможностите си, ще могат да направят своето дарение.

Пиесата е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиан Андерсен, чиито поуки остават актуални и до днес. „Избрахме точно тях, защото искаме да отправим своето послание към малки и големи”, споделят актьорите.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е написана специално за трупата на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ от Оля Стоянова, която е носител на наградата „Аскеер” за драматургия за 2014 г.

Трупата е сформирана от непрофесионални актьори, служители на ПроКредит Банк. С огромно желание и ентусиазъм, наследени от актьорите от „Малкият принц”, в трупата се включват банкови експерти с различен стаж и на различни длъжности. Те реализират проекта без да получават заплащане за това. Всички са обединени от каузата на „ПРОтегни ръка” и идеята да помогнат със събраните от представленията средства за лечението на деца в затруднено положение.

Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка” е благотворителен фонд, създаден през 2004 г. от служители на ПроКредит Банк. Мисията на фонда е да подпомага финансово лечението на болни деца на възраст до 18 години от социално слаби семейства или сираци. Това включва заплащане на медицински услуги, лекарствени средства и операции. Фондът е помогнал на над 1 600 деца да имат достъп до качествено здравеопазване. В подкрепа на тази благородна мисия през 2012 г. се ражда идеята за пътуващ театър и началото е дадено с постановката „Малкият принц” по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери. Тя е представена в 42 града на страната и инициативата е събрала над 160 000 лв. дарения.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица