1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ръководството на Общината уважи за празника екипа на горнооряховското АГ отделение

DSC 0032Бебешки комплект за изписване получи от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев майката на последното роденото бебе в родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Малчуганът проплака четвърт час преди гостуването на градоначалника в болницата за празничния ден. Момченцето е родено нормално, с тегло 3,4 кг и дължина 50 см. И въпреки, че беше дошъл само преди 15 минути на този свят, малчуганът вече блажено си почиваше с другите бебета в детския сектор. Майката, 22-годишната Десислава Нейкова, която още се възстановяваше след раждането, посрещна инж. Добромир Добрев и заместник-кмета Йорданка Кушева. Те я поздравиха, зарадваха я с цветя и подарък и пожелаха здраве и щастливо бъдеще за малкия юнак. Млада майка беше изключително развълнувана и благодарна на екипа на горнооряховското АГ отделение. Това е първо раждане за младата жена, която е от Стражица. „Да е здрав, да ни слуша и ние да го слушаме”, си пожела младата майка за своето момченце. Десислава Нейкова отправи своята благодарност и към ръководството на Общината за оказания към нея и детето жест.

Празникът за Деня на родилната помощ уважиха още председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев и Деница Коева и секретарят на Общината Анелия Димитрова.

„Изключително съм щастлив да бъде днес сред вас, в това отлично организирано и разполагащо с превъзходни специалисти и добре работещо отделение. Същото мога да кажа и за цялата болница. Ние като общество винаги ще ви бъдем длъжници, защото няма как да се оценят чудесата от усилия, които полагате, за да се случи най-голямото чудо – човешкия живот. Желая ви здраве, много успехи, късмет и най-важното, нека жените, срещнали веднъж вашия професионализъм, да пожелаят отново да родят тук”, пожела на екипа на АГ отделението директорът на болницата д-р Иван Иванов. „През годините вие сте се доказали като професионалисти. Горнооряховското АГ отделение е едно от най-добрите в региона. Заедно ще направим така, че нивото да се вдигне още повече. Предстои да подготвим проект за енергийна ефективност на цялата болница и да се кандидатства за финансиране. Надявам се, че през 2017-2018 г. ще направим ремонт на здравното заведение и наистина болницата да стане конкурентна на други лечебни заведения в региона. Това е от нас, а професионализмът е от вас, увери медиците инж. Добрев и им пожела да имат много работа през 2016 г. От името на целия екип, завеждащият на АГ отделението д-р Димитър Сотиров благодари на ръководството на Общината за уважението, което то оказва всяка година.

В празничния ден водосвет за здравето на всички отслужи отец Зоран Мамучевски.

По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Д-р Димитър Сотиров, получи поздравителен адрес от кмета инж. Добромир Добрев. Голяма торта и погача подари ръководството на Общината на целият екип на отделението.

23 бебенца са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. През 2015 г. в отделението ражданията са общо 476. Има и две двойки близнаци.

Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общините в Областта, както и от други населени места на страната.

\

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица