1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Осигурено е финансирането на проекта за изграждане на водопроводи по пет улици в кв. „Гарата”

sn. InternetОбщина Горна Оряховица получи финансиране на проекта за изграждане на водопроводи по пет улици в кв. „Гарата”. Проектът предвижда подмяна на част от съществуващите водопроводи по улиците „Цар Освободител”, „Съединение”, „Асен Разцветников”, „Каймакчалан” и „Иларион Макариополски”. Всички абонати от тези улици ще бъдат превключени към водопроводната мрежа на ВиК „Йовковци”. Досега те се водоснабдяваха от кладенци, намиращи се в Локомотивно депо.

Проектът предвижда да се изгради водопроводна мрежа с обща дължина 3 059 м. Ще се подменят съществуващите и ще се изградят нови сградни отклонения и ще се монтират пожарни хидранти. От изграждането на новата водопроводна мрежа ще се възползват близо 140 домакинства. След приключване на изкопните работи, пътната настилка ще се възстанови съобразно съответния клас и степента на натоварване на улицата.

Стойността на проекта е 1 002 837 лв. Средствата са осигурени по Програмата за управление дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Предстои избор на изпълнител за обекта. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица