1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховчани се поклониха пред паметта на Апостола

DSC 0090С тържествен ритуал в Горна Оряховица днес бе отбелязана 143-та годишнина от обесването на Васил Левски. Много горнооряховчани се събраха пред паметника на Апостола в кв. „Пролет” за да преклонят глава пред делото му. На почетен караул застанаха военнослужещи от подразделение 22 790. Честването уважи ръководство на Община Горна Оряховица. Да се поклонят пред Апостола дойдоха и много деца от детски градини и училища от Горна Оряховица и Първомайци. Най-малките бяха и най-развълнувани. Децата от ЦДГ „Здравец” от Първомайци бяха изработили знаменца с картата на България и лика на Васил Левски. Със знаменца в бяло, зелено и червено, на честването дойдоха и децата от ОДЗ „Елена Грънчарова”. Участие във възпоминателния ритуал взеха пет годишната Калина Ивайлова от ЦДГ „Ален мак” и ученици от ОУ „Иван Вазов“ Горна Оряховица.

Пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя на признателност от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно подразделение 22 790, от общинските организации на военноинвалидите, офицерите и сержантите от запаса и резерва, политически партии, детски градини, училища, неправителствени организации и много граждани.

В следобедните часове в Зала 1 на Общината, ученици от горнооряховските училища имаха възможността да видят филма „Тайната вечеря на Дякона Левски” по едноименната пиеса на Стефан Цанев. 

\

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица