1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добрев и Областният управител проф. Пенчев се срещнаха с кметовете на селищата от Общината


001Приоритетни и наболели въпроси за селищата на Община Горна Оряховица бяха обсъдени на работна среща с общинското ръководство и Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев. На срещата, която се проведе по инициатива на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, присъстваха кметовете на населените места. Те поставиха редица въпроси пред представителите на МВР, ЕНЕРГ-ПРО, ВиК, Социално подпомагане, БЧК и др., които също бяха поканени на разговорите.

Питанията бяха насочени най-вече към проблемите свързани с електроснабдяването и отстраняването на аварии, снегопочистването и др. Кметовете искат да имат пряк телефон за връзка с ЕНЕРГ-ПРО, за да могат да подават по-бързо сигнали за отстраняване на авариите по електропреносната мрежа. Те поставиха и въпроси за подновяването на водопреносната мрежа, както и за изграждането на нова в някои села. Местната власт поиска и съдействие за изграждането на изкуствени неравности по пътното платно, за ограничаване на скоростта в населените места. Те настояват и за засилено полицейско присъствие и монтирането на видеоконтрол на скоростта в най-натоварените пътни участъци. Кметовете сигнализираха и за необходимостта от ремонт на няколко моста, както и за запълването на дупки по пътната мрежа, както в населените места, така и извън тях.

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев и Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев поеха ангажимент да съдействат за осигуряването на безпроблемна връзка на кметовете с аварийните групи на ЕНЕРГ-ПРО, за да се съкрати времето от подаването на сигнала до отстраняването на аварията в дадено населено място. Областният управител ще съдейства и за спешна проверка на мостовете, за които е получил сигнал, както и за почистването на речните корита. Всички постъпили въпроси и искания ще бъдат отправени и до компетентните органи и отговорните за решаването им регионални структури.

002

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица