1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Два конкурса за Деня на земята обявява РИОСВ - Велико Търново

photo verybig 1114230РИОСВ – Велико Търново обявява два конкурса за ученици от Великотърновска и Габровска области, с които ще отбележи Деня на Земята – 22 април. Конкурсите ще дадат възможност за изява на младите хора, ще стимулират техния интерес към  планетата Земя и ще представят личната им позиция за опазване и използване на природните ресурси.

Първият конкурс е за рисунка и приложно изкуство на тема „Дървета за Земята“ и изразява мотото на тазгодишната кампания „Дървета за Земята“ и призива на Международната мрежата за Деня на Земята „Да посадим дърво!“.

Вторият конкурс е за литературна творба на тема „Ако бях планетата Земя……“ в два раздела: поезия и проза (есе, разказ).

В конкурсите могат да вземат участие ученици от 1-ви до 12-ти клас на всички училища, школи и извънучилищни звена. Те се провеждат в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Отличените участници във всяка възрастова група ще получат грамоти и предметни награди. Най-добрите литературни произведения ще бъдат публикувани в сборник, а с рисунките ще се организират изложби.

            Крайният срок за получаване на материалите в РИОСВ е 22 март 2016 г. Литературните творби се изпращат на ел. поща: asenovam@riosvt.org, а рисунките и приложните творби на адреса на регионалната инспекция.

Информация за класираните творби, датата и часа на награждаването ще бъдат обявени на сайта на РИОСВ – Велико Търново на 31 март.

Информацията е предоставена от РИОСВ - Велико Търново.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица