1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Най-толерантния ученик избраха в горнооряховското ОУ "Св. св. Кирил и Методий"

IMG 1184НЕ на тормоза в училище казаха днес в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Горнооряховското училище е сред първите, присъединили се към световната инициатива Ден на розовата фланелка още при старта й в България. От 2012 г. насам всяка последна сряда на февруари момчетата и момичетата от Трето основно заявяват категоричната си позиция против тормоза под всяка негова форма. 
На 29 февруари 2012 г. Фондация „Човек Плюс“, като част от системата и програмата за мониторинг и превенция на насилието в училище, инициира и популяризира в България провеждането за първи път у нас  на Ден на розовата фланелка. Приканва училища, които желаят, да се включат по начин, който намерят за подходящ, в това събитие. Тази година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” отново се облякоха в розово или поне имаха розов елемент по себе си, за да се присъединят към кампанията. На учениците бяха раздадени символи на розова фланелка, на които те написаха името на най-толерантния ученик от своя клас. За награда всеки от номинираните ученици получи голям розов балон.
Розов балон имаше за Мирослав Николов от подготвителната група, за Калоян Станчев от I а клас и за Ерик Михайлов от I б, за второкласниците Иван Бочев и Камелия Петърчева, за година по-големите Дани Хаджиева и Мариана Петракиева. За най-толерантни четвъртокласници бяха обявени Мартин Йорданов и Даниел Димитров. При петокласниците бе отличена Биянка Топалова, при шестокласниците Антон Иванов и Венцислав Николов. 
В днешния ден бяха раздадени и други награди. Директорът Пенка Даскова връчи грамоти на едни от най-добрите математици на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. За отличното си представяне на състезанието "Математика без граници" бяха отличени второкласничките Симона Мирчева и Станислава Танева, третокласничката Радослава Гроздева и четвъртокласниците Мариян Мирославов, Даниел Димитров и Петър Димитров. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица