1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Четири награди от международен конкурс за момичетата от балет „Калина”

balet2Две първи и две трети награди завоюваха момичетата от балет „Калина” на провелият се в Русе международен конкурс „Танцуваща река”. Близо 500 деца от 25 балетни състава от България, Русия и Румъния са се изявили на сцената на Държавната опера в крайдунавския град.

С атрактивния танци „Банков обир”, момичетата на Калинка Генова от ІІІ-та възрастова група (над 15 години) в категория “малка група” спечелиха първо място, купа и грамота. Първо място, купа и грамота завоюваха и момичета от І-ва възрастова група (до 10 години) с „Моряшки танц”. Най-малката участничка в конкурса, 6-годишната Кристина Георгиева, бе класирана на трето място в категория „солово изпълнение” с танца “Барби Криси”. И още едно трето място завоюваха танцьорите от балет „Калина”. То е за близнаците Мими и Тони в категория “дует” за хумористичния танц “Малките бояджийчета”.

Момичетата от танцовата формация на Калинка Генова ще представят своите танци на, посветен на деня на балета на 26 април в салона на читалище “Напредък – 1869 и на годишния концерт на балет “Калина” през юни.

balet1balet3balet4

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица