1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Европейската комисия стартира конкурс за насърчаване на предприемачеството

ek logoЕвропейската комисия организира конкурс за публични инициативи в подкрепа на предприемачеството най-вече на местно ниво – „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството”. Всички заинтересовани от Община Горна Оряховица могат да участват в инициативата. Те могат да се включат в конкурса самостоятелно, съвместно с национални, регионални и местни публични институции или на принципа на публично-частни партньорства. Наградите ще се връчват в шест различни категории.

Конкурсът се провежда на два етапа: национален и европейски. Двата най-добри проекта от националния етап получават правото за участие на европейско ниво. В България организатор на конкурса е министерството на икономиката. Повече за условията и за това как да се кандидатства, могат да бъдат намерени на електронната страница на министерството: http://www.mi.government.bg/bg/themes/evropeiski-nagradi-za-nasarchavane-na-predpriemachestvo-8-285.html

Срокът за включване и участие в конкурса е 1 юни 2016 година.

За поредна година Европейската комисия ще връчи наградите „RegioStars”, целящи да насърчат обмена на опит и добри практики между европейските региони като начин за увеличаване на иновациите.

Петте категории за наградите за 2016 година са:

Интелигентен растеж – разгръщане на потенциала за растеж в контекста на световната икономика;

Устойчив растеж - кръгова икономика

Приобщаващ растеж - интегрирано съжителство – изграждане на приобщаващи общности

Ситистар - иновативни решения за устойчиво и градско развитие

Ефективно управление - да постигнем промяна чрез различно управление

Награждаването ще се състои на 11 октомври 2016 г. по време на официална церемония в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете. Победителите що получат наградите си от европейския комисар за регионална политика Корина Крецу, която е и председател на журито.

Кандидатурите трябва да се изпращат от регионалната или местна отговорна структура или от мениджърите на проектите. Платформата за подаване на документи ще бъде активна от 15 февруари до 15 април 2016 г. повече информация може да бъде получена на : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Информацията е предоставена от Представителството на Европейската комисия за България

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица