1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Да пазим горите от пожари, апелират от РСПБЗН

imagesПожарите са най-опустошителното бедствие за горите. Безценният национален капитал - гората - създадена с много човешки труд и средства за продължителен период от време, само за броени минути може да се унищожи от огнената стихия.

ПАЗЕТЕ И СЪХРАНЯВАЙТЕ ЗЕЛЕНОТО БОГАТСТВО НА РОДИНАТА КАТО СПАЗВАТЕ СЛЕДНИТЕ ПРОТИВОПОЖАРНИ ПРАВИЛА:

НЕ ПАЛЕТЕ ОГЪН в горите и в близост до тях, извън определените за това места!

НЕ ОПОЖАРЯВАЙТЕ дървесна и храстова растителност, треви и горими отпадъци в необезопасени места в горите и на разстояние до 100 м. от горския фонд!

НЕ ПАЛЕТЕ стърнища, слогове, крайпътни ивици и други площи със суха растителност, намиращи се в горския фонд и на разстояние до 100 м. от него!

НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ незагасени цигари и клечки кибрит при преминаване през горски насаждения!

ПРЕДУПРЕЖДАВАЙТЕ туристи, излетници и преминаващи през горите граждани за противопожарните правила, които трябва да спазват!

ПРИ ЗАБЕЛЯЗВАНЕ НА ПОЖАР В ГОРИТЕ незабавно сигнализирайте на тел: 112 - РС „Пожарна безопасност защита на населението ", Кметството, Държавното лесничейство и се включете активно в пожарогасенето!

Лицата, които палят огън извън указаните места, опожаряват гори и земи, от горския фонд или не участват в гасенето на горски пожари се наказват на основание Закона за горите.


Информацията е на РСПБЗН Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица