1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Със съвременни дигитални технологии обучават децата в ЦДГ „Ален мак”

DSC 0146Със съвременни дигитални технологии се обучават децата от ЦДГ „Ален мак” в Горна Оряховица. На открита практика в детското заведение бе демонстрирано как протича педагогическия процес в четирите групи. ЦДГ „Ален мак“ е първата детска градина в област Велико Търново, внедряваща иновативните технологии в обучението на децата. Близо 60 гости от различни градове на областта и от Бургас имаха възможността да наблюдават откритата практика и заедно с децата да участват в обучителния процес. Сред гостите бяха и кметът на Общината инж. Добромир Добрев и Екатерина миновска, старши експерт по предучилищно образование в РИО – Велико Търново.

Гостите се увериха на практика как децата ан възраст от 3 до 7 години могат да се обучават с помощта на интерактивната дъска и информационните технологии в интернет, програмируемата играчка пчеличката Bee-Bot, опростен интерфейс. Системата за въвеждане на информационните технологии в интернет използва интерактивна дъска, компютър, проектор, дистанционно управление, мишки за учителя и децата, стило или само детското пръстче; софтуерна програма „Енвижън“, онлайн видео-уроци „Уча се“, създадени да улеснят работата на учителя и да осигурят активно участие на децата в образователно-възпитателния процес.

„В съвременното глобализиращо се и динамично общество владеенето и ползването на информационните и комуникационни технологии е съществен елемент от функционалната грамотност на всеки човек, необходимо условие за неговата лична и професионална реализация и израстване”, сподели директорката на ЦДГ „Ален мак” Софка Стефанова. “Главната ни цел в обучението и възпитанието на децата е чрез всички приложими нови информационни и компютърни технологии да се разгърне максимално потенциалът им, като същевременно бъдат подготвени да израснат като личности, които да работят в екип, да мислят, да бъдат активни и да могат сами да вземат решения. Сега се случва нещо интересно и забавно, което накрая неусетно води до надграждане на получените знания и до повишаване на резултатите. Формирането на знания, умения и отношения носи удовлетворение за всяко дете, насърчава работата му, развива мисленето и вниманието и утвърждава вярата му в собствените възможности и постижения”, коментира още Софка Стефанова.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица