1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Седем медала завоюваха таекуондистите на „Инвикта” от Международен турнир в Румъния

12718221 399605933547893 1184773089420387868 n2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала завоюваха състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта” на Международен турнир в Румъния. На 9 април горнооряховските таекуондисти участваха в престижно международно състезание по таекуондо Dacic “Trophy 2016", където имаше над 300 участници от различни чуждестранни клубове по таекуондо. Представителите на клуба бяха само 6, но показаха за пореден път завидно ниво на подготовка и умения. 
Златният медал при кадетите в категория до -41кг. – заслужено отиде при Николай Млеченков, който за първи път се състезава извън граница. Той пожъна невиждан успех с три последователни победи, които го изведоха до най-горното стъпало на почетната стълбичка. Малко по-късно през денят Габриел Йорданов се впусна в битката за медалите, в категория до 33 кг. и за пореден път беше напълно безкомпромисен с противниците си, като на финала в категорията си се наложи безапелационно над противника си – титулуван национален състезател от Румъния. Така Габриел добави още един златен медал към колекцията си. Габриел Йорданов взе участие и в дисциплината Пумсе (Форми – Демонстрация на техника), в която взе сребърен медал.
Сребърни медали завоюваха също Цветелин Дурчев и Радослав Шабанаков в своите категории, като малко не им достигна да станат първи.
Брозовите медали отидоха при Марин Млеченков, за който това бе първо състезание и при Георги Патриков, който е най-малкия състезател в категорията си при Юношите - 65 кг., но по нищо не им отстъпва с играта си. На полуфинала той се изправи срещу опитен национален състезател на Румъния и само опитът на другия състезател попречи на нашето момче да продължи напред.

Информацията и снимката са предоставени от ТК "Инвикта"

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица