1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Три проекта от Община Горна Оряховица одобри ПУДООС

nacionalni bgТри проекта от Община Горна Оряховица одобри Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Те са на обща стойност от близо 25 хил. лв. Проектите ще получат финансиране в рамките на националната кампания „За чиста околна среда” и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата - и аз участвам” 2016.

Два от одобрените проекти са за кметствата Стрелец и горски горен Тръмбеш. За Стрелец е предвидено поставяне на детски съоръжения, беседка и пейки в парка в центъра на селото. Площадка за игра и залесяване предвижда и проектът за Горски горен Тръмбеш.

Третият проект „Природата в лапбук”е на ЦДГ „Слънчице” с. Върбица. Лапбук е колекция от рисунки, текстове, диаграми, залепени върху стандартни листи и сгънати като плик. Идеята идва от „домашното образование” в Америка, но може много успешно да се приложи и у нас. Чрез включване на схеми от „Жизнения цикъл”, децата нагледно ще се докоснат до възникването на живот и развитието на едно растение в т. нар.”зелена лаборатория”, която сами ще създадат с подкрепата на възрастните-учители, помощен персонал, родители. Те ще засаждат, проследяват развитие и отбелязват рисувайки този процес. Ще наблюдават, ще се опитват да разсъждават, ще се научат да забелязват и отбелязват разлики и прилики, ще разказват за развитие. Един ден от седмицата ще бъде „Зелен ден” в него децата ще правят опити и схеми в зелената лаборатория; ще правят „лапбук” по определена тема; ще работят в цветната градинка; ще гледат презентации по екологични теми.

Идеята на този проект е да покаже, че ученето за природата може да е атрактивно, игрово и увлекателно, а в същото време интерактивно и нестандартно.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица