1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховски деца се присъединиха към националната инициатива "Гората на Европа"

DSC 0062Два явора и един бук засадиха в парк „Никола Петров” възпитаниците на Училище Европа в Горна Оряховица. Така децата се присъединиха към националната инициатива „Гората на Европа”. За старт на инициативата в цялата страна е избран именно 22 април, когато отбелязваме Международния ден на Земята. Всяка година през април, във всички 50 бази в страната ще бъдат засаждани дръвчета от учениците под мотото „Засади дърво, прочети книга“. Всяка следваща година щафетата ще бъде поемана от следващия набор ученици, които ще засаждат ново дръвче.

В засаждането на дръвчетата в Горна Оряховица, освен децата се включиха и техните преподаватели и ръководството на училището. След като приключиха с работата, верни на мотото „Засади дърво, прочети книга”, младите еколози получиха и по една нова книжка. Всички присъстващи на еко инициативата бяха поздравени от малките Ния и Виян Кисьови  по повод предстоящия празник Лазаровден.

Инициативата „Гората на Европа” се подкрепя от Община Горна Оряховица. Съвместно с Училище Европа бе избрано подходящо място и бяха определени подходящите видове дървета, които тази сутрин бяха засадени от децата.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица