1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

22 горнооряховски деца са отличени с награди от РИОСВ в конкурс, посветен на Деня на Земята


IMG 20160422 111603222 деца от Горна Оряховица бяха отличени с награди в конкурс на РИОСВ – Велико Търново, посветен на Деня на Земята. Те се състезаваха с общо 305 участници от І до ХІІ клас на училища, школи и извънучилищни звена от област Велико Търново, по един ученик от Габрово и Априлци, както и по-малки деца. В конкурса са представени общо 321 произведения в категориите рисунка, приложно изкуство и литературна творба.

В категория рисунка в РИОСВ са получени общо 256 творби на 239 участници. Комисия от експерти е отличила най-добрите в различните възрастови групи. Във възрастова група 1-4 клас на второ място е класирана рисунката на Василка Върбанова – ІІ „б” клас на ОУ „Св. Паисий хилендарски”. С поощрителни награди в тази възрастова група са Мариян Мирославов – ІV „б” клас и Денислав Личев от ІV „а” клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. За активно участие е отличена четвъртокласничката от същото училище Полина Стоянова, която е изпратила за конкурса 3 свои рисунки. С грамота за рисунка с цветно дърво е удостоена третокласничката Гергана Марчева от клуб „Графично ателие” при Общинския детски комплекс. Награда „Биоразнообразие” получава още една възпитаничка на ОДК – Михаела Фенерева. Комисията експерти от РИОСВ е удостоила с грамота за активно участие клуб „Графично ателие” при ОДК за представените общо 17 рисунки.

В категория приложно изкуство във възрастовата група 1-4 клас с първо място са наградени творбите на третокласниците Виктория Югова и Ани Ганова от клуб „Земята и ние” при ОДК. На второ място е четвъртокласникът Александър Благоев от ОУ „Иван Вазов”. С поощрителни награди са отличени третокласничката Ивет Иванова от СОУ „Георги Измирлиев”, второкласничката Юлияна Матеева и четвъртокласникът Петър Димитров от клуб „Земята и ние” при ОДК. Във възрастовата група от 5 до 8 клас на трето място е класирана отново възпитаничка на клуб „Земята и ние” и това е петокласничката Теодора Нешева.

В конкурса за литературни творби „Ако бях планетата Земя…” във възрастова група 1-4 клас и в двата раздела – поезия и проза първите три места са за горнооряховски деца. При поетите на първо, второ и трето място са класирани съответно третокласничката Радослава Гроздева, Мариана Петракиева, също ІІІ клас и четвъртокласникът Даниел Димитров. И тримата са ученици от ОУ „Св. св. Крил и Методий”. В раздела за проза местата от първо до трето са за третокласника Росен Николов, Полина Димитрова – ІV клас и двамата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и Мария Стоянова – ІV клас от ОУ „Иван Вазов”. С поощрителна награда е отличена четвъртокласничката от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Никол Коцева. Във възрастова група от 5 до 8 клас при поетите с първо място е отличена творбата на петокласника Радослав Александров от СОУ „Георги Измирлиев”. В раздела за проза творбата на петокласничката от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” Веселина Иванова. С грамота от експертите на РИОСВ е отличена Венета Колева – класен ръководител на ІV „б” клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Отличията сидецата получиха днес на специална церемония в РИОСВ – Велико Търново от директора на регионалната инспекция Елена Стефанова. 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица