1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

22-метрова рисунка на горнооряховски деца украси сградата на Младежкия дом

DSC 021922-метрова рисунка украси сградата на Младежкия дом в Горна Оряховица. Творбата нарисуваха близо 100 деца по повод Деня на Земята. В рисуването й се включиха деца от ЦДГ „Щастливо детство”, ученици от ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, СОУ „Георги Измирлиев”, СОУ „Вичо Грънчаров” и Общинския детски комплекс. Своеобразното художествено ателие на младите творци бе разположено пред Младежкия дом. Докато художниците рисуваха, на сцената се изявяваха певците от подготвителната група на ВС „Нова музика - подготвителен” с художествен ръководител Аделина Колева и деца от ЦДГ „Щастливо детство”. Учебните и детски заведения, включили се в празника и ОДК от Общината географски карти на България. Картите връчи Милена Николова директор дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

На финала на екологичния празник, малчуганите от Детския парламент на ЦДГ „Щастливо детство” пуснаха в небето над Горна Оряховица над 30 балона в бяло, зелено и червено с послания за Деня на Земята. След края на еко инициативата младите художници украсиха сградата на Младежкия дом със своята 22-метрова рисунка.

Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Младежки дом, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица