1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С нови учебни кабинети учениците от СОУ „Георги Измирлиев” посрещнаха патронния празник на училището

IMG 0542Гимназията в Горна Оряховица за пореден път доказва, че е сред най-модерно оборудваните училища не само в областта, но и в страната. Във връзка с патронния си празник – 21 април ученици и учители прибавиха към екстрите на училището нова лаборатория по природни науки и фонетичен кабинет.

Празникът беше открит с внасяне знамето на училището и вдигане на националния трибагреник. В обръщение към учениците на празничното тържество директорът Криси Аврамова отбеляза:„ Днес в Гимназията учат 865 деца, за които се грижат 62 учители и 16 служители, паралелките ни - 38. СОУ ”Георги Измирлиев” предоставя на младите хора избор за обучение по два профила ”чуждоезиков” и „природоматематически”. 95% от нашите ученици постъпват във висшите учебни заведения. Изграденото трябва да се пази и надгражда. Затова направихме необходимото да оборудваме лаборатория по природни науки, в която ще се подготвят бъдещите лекари, лаборанти, учени на България. В новия фонетичен кабинет още повече ще се повиши нивото на обучение по чужди езици. Вие ни разкрихте, че ученето може да е забавно и интересно. Бъдете горди, че сте част от това училище!”.

Йорданка Кушева, заместник- кмет на община Горна Оряховица, поздрави присъстващите с думите:„Горда съм, че съм в моето училище, при моите учители. Те ви доведоха до този ден и ще ви преведат през утрешния с мъдрост, търпение и любов към знанието. Бъдете целеустремени и успешни, продължавайте да претворявате заветите на възрожденците”.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование - Велико Търново инж. Розалия Личева отбеляза, че СОУ „Георги Измирлиев” винаги е било пример и пожела на учители и ученици все така неуморно да  издигат авторитета на училището си.

Празникът продължи с изпълнение на първокласниците и раздаване на награди. Стипендия на името на Георги Измирлиев, награда и грамота директорът връчи на десетокласника Симеон Григоров за отличното му представяне на националната олимпиада по биология. С решение на Педагогическия съвет бяха наградени и учениците, участвали в проведения ден по-рано общински културно-образователен форум, посветен на Априлското въстание. Момчетата и момичетата бяха зарадвани с екскурзия до Трявна. 

Танцова разходка из фолклорните области на България направиха младите танцьори от училището, на последвалото право хоро се хвана цялото училище.

След приключване на тържеството ученици и гости присъстваха на официалното откриване  на лабораторията по природни науки,  с което ще се подпомогне обучението на учениците от „природоматематическия профил“. Лабораторията е обзаведена по съвременен начин, с всички необходими модели  и уреди, за да може в обучението по природните науки да е интересно на учениците като се залага на експеримента и нагледността. Учениците представиха атрактивни химични опити, както и демонстрация за оказване на първа помощ .

Интересът на нашите ученици от „чуждоезиковия профил“ е голям и за да   задоволим потребностите им обзаведохме нов   фонетичен кабинет за 26 ученици.  При обучението в него ще се дава възможност на учениците да слушат езика, което ще повиши нивото на обучение по  чужди езици, за да се постигнат  поставените високи цели. Гостите имаха възможност също да участват  в открития урок като дадоха висока оценка на новооткритите кабинети и пожелаха в тях да кипи  работа и винаги да са пълни с ученици.

Информацията и снимките са предоставени от СОУ "Георги Измирлиев"

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица