1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Приветствие на инж. Добромир Добрев по повод 6 май - Деня на храбростта

DSC 0507Уважаеми съграждани,

 

6 май e един от най-пъстрите и наситени с емоция празници в българския календар!

С деня на Свети Георги започва по-усилната – лятната половина на стопанската година. Българинът облича най-хубавите си дрехи и прави курбан за здравето на най-близките, за труда си, за стадата и за хляба. С надежда за берекет домакините отрупват богато пролетните си трапези…

На 6 май празнуваме и Деня на храбростта!

В нашата традиция Победоносецът е Свети Георги. На този светъл християнски празник всички се прекланяме пред паметта на нашите предци, защитавали  правото на българския народ да е свободен и обединен в рамките на Отечеството. Свеждаме глава в знак на признателност към хилядите българи, проляли кръвта си по бойните полета във войните..

Днес поздравявам всички, които са свързали живота си с българската армия! Приветствам Вашите родители, че са стимулирали избора на тази трудна, но достойна професия. За нея се иска кураж, а често остава неблагодарна! Това, че живеем в мирно време, като че ли лишава труда на нашите военнослужещи и цивилни съграждани от слава и блясък. Но достойнството на българския войн ще пребъде през вековете – за честта и неприкосновеността на Отечеството.

Все пак аз съм спокоен за града, в който живеем, тъй като намирам опора във Вашия професионализъм. Виждал съм проблемни ситуации, в които човешкият живот се измерва с времето, за което се взема едно решение, и с бързината, с която то се превръща в действие! Гордея се с труда на нашите военнослужещи, на всеки, успял да помогне в тежък момент и поел отговорност в критична ситуация!

Убедил съм се, че най-важното във всяка работа е желанието и всеотдайността, с която се върши. Трудностите пред нас едва ли ще намалеят, но съм сигурен, че ни каляват. И именно те допринасят за удовлетворението от крайния успех. Нека днес, на този най-хубав, най-български празник да се преклоним пред всички, които проявяват своята смелост и в най-тежките моменти.

Уважаеми съграждани, на Вас и Вашите близки честитя 6 май – Деня на храбростта! Бъдете здрави, щастливи и нека погледът ни да е насочен в една посока – напред!

 

Инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица