1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Има начин да предпазим децата си от посегателства в Интернет пространството

Днес в Зала 1 на Община Горна Оряховица беше премиерата на филма „Непростимо” на журналиста от БНР Емилия Антова. Идеята за филма идва от широко наболелия проблем за посегателствата над малолетни момчета и момичета в Интернет.

Всяко пето дете поне веднъж е ставало жертва в електронното пространство, казва авторът на филма, която в продължение на три седмици става свидетел на множество потресаващи случаи. В Интернет пространството има над 160 неконтролирани сайта, в които дебнат близо 150 000 педофили, допълва тя. Най- уязвими жертви са обикновено деца между десет и четиринайсет годишна възраст.

Според най-новото проучване на Евробарометър за безопасно ползване на Интернет от децата само 5 процента от родителите в България използват програми за родителски контрол, включващи филтриране на съдържание и мониторинг на домашните компютри. По инициатива на Европейската комисия от 1999 г. действа програмата „Безопасен Интернет”, която цели както да образова деца, родители и учители, така и да им осигури по-безопасно, полезно и приятно ползване на световната мрежа. Посочени са и два интернет адреса, на които може да споделите своя случай, да потърсите помощ и да получите полезна информация:

http://www.safenet.bg и http://web112.net/

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица