1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

12 отбора премериха сили в 49-та щафетна обиколка на Горна Оряховица

DSC 002212 отбора от училищата в Общината застанаха на стартовата линия на 49-та Традиционна щафетна обиколка на Горна Оряховица. По традиция състезанието се провежда всяка година в навечерието на празника на града и се организира от Община Горна Оряховица и лекоатлетическите клубове. Стартът на състезанието бе даден от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Градоначалникът поздрави спортистите, пожела им успех и им отправи покана да се включат в проявите по повод празника на града. Спортния празник уважиха още заместник-кметът Йорданка Кушева, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Милена Николова и Димитър Николов, председател на постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” към Общинския съвет.

Надпреварата бе в две възрастови групи – момчета и момичета 5-8 клас и юноши и девойки. Отборите пробягаха 8 поста, като стартът и финалът са пред Общината.
В групата на момичетата се конкурираха три отбора, като победител стана щафетата на СОУ „Георги Измирлиев”, втори са атлетките на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, а трети отборът на ОУ „Климент Охридски” с. Драганово.
При момчетата победител е тимът на ОУ „Климент Охридски” с. Драганово, а подгласници на второ и трето място са съответно щафетите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и СОУ „Георги Измирлиев”. На четвърто, пето и шесто място се класираха щафетите на ОУ „Отец Паисий”, ОУ „Иван вазов” и ОУ „Васил Левски” с. Върбица
СОУ „Георги Измирлиев” спечели първото място и при девойките, където втори остана отборът на СОУ „Георги Вичо Грънчаров”, а трети - на ПГЛПИ „Атанас Буров”.
При юношите първи са ПГЕЕ „Ломоносов”, следвани от СОУ „Вичо Грънчаров” и СОУ „Георги Измирлиев”. На четвърто и пето място се класираха отборите на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” и ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров”. Победителите в 49-та традиционна щафетна обиколка на Горна Оряховица бяха отличени с купи и грамоти. Лекоатлетите получиха наградите си от директора на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Милена Николова, заместник-кмета Йорданка Кушева, председателя на комисията по „Спорт и младежки дейности” към общинския съвет Димитър Николов и кмета инж. Добромир Добрев.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица