1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица празнува на 29 май

sn.arhivС тържествена сесия на Общинския съвет в Зала №1 на Общината от 11.00 ч. ще започне празничният ден в Горна Оряховица.

В 11.30 ч. на пл. „Георги Измирлиев” с ритуал по издигане на знамето на Горна Оряховица започва тържествената церемония. Приветствие към горнооряховчани и гостите на града ще произнесе кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Тържествената церемония ще затвори за движение на автомобили централната градска част от 11.15 ч. до приключването й. Движението ще бъде спряно по ул. „Цар Освободител” от НЧ „Напредък-1869” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”. В 12.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев започва празничната програма, в която ще вземат участие ФА „Сидер войвода” и ТФК „Балканика” при НЧ „Напредък – 1869” и балет „Грация”. В 12.15 ч. в Младежкия дом ще бъде открита изложба с творбите от ХVІІ Международен пленер „Живописатира”. От 17.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев” децата на Горна Оряховица ще могат да се забавляват с артистите от парти агенция „Джули Марули”-София. В 18.30 ч. отново на площада започва големият празничен концерт, в който ще вземат участие Вокален състав „Нова музика”, Николай Манолов, Маргарита Хранова и Криско. След концерта за първи път горнооряховчани ще могат да се насладят на лазерно-светлинно музикално шоу. Спектакълът е специално проектиран от британеца Анди Фокнър и в него са включени историческите моменти от миналото на града. Анди и неговият екип от ''Лейзър шоус'' са добре познати в организирането на този тип атрактивни събития.

Миналото, настоящето и бъдещето на Горна Оряховица ще бъдат пресъздадени от цветни светлини, лазери, 3Д картографиране и музика в уникален 15 минутен спектакъл. Шоуто ще бъде проектирано на сградата на Общината.

Денят на Горна Оряховица ще завърши с празнични илюминации в нощното небе на града.

 

ПРОГРАМА ЗА ПРАЗНИКА НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА-29 МАЙ

 

11.00 ч. Зала 1 на Общината - Тържествена сесия на Общински съвет

11.30 ч. Пл. „Георги Измирлиев“ - Ритуал по издигане на знамето на Горна Оряховица

Представяне на удостоените със звания и награди по случай Празника

12.00 ч. Пл. „Георги Измирлиев“ - Празнична програма на ФА „Сидер войвода“ и ТФК „Балканика” при НЧ „Напредък-1869“, балет „Грация”

12.15 ч. Младежки дом - Откриване на изложба с картини от XVІI Международен пленер „Живописатира“

17.00 ч. Пл. „Георги Измирлиев“ - Детска шоу програма с артисти от парти агенция „Джули Марули“ - София

18.30 ч. Пл. „Георги Измирлиев“ - Поздравителен концерт с участието на: Вокален състав „Нова музика“, Николай Манолов, Маргарита Хранова и Криско

Лазерно светлинно шоу

Празнични илюминации

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица