1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Изложба „Пъстрият свят на терличките” представя Историческият музей

koleda2323Изложба „Пъстрият свят на терличките” ще бъде открита на 14 декември от 12.00 ч. в Историческия музей в Горна Оряховица.

Броени дни преди коледните празници музеят ще представи нова експозиция, посветена на един от позабравените символи на домашния уют – плетения терлик. Ръчното плетиво от столетия насам съчетава в едно сръчността и въображението на домашния творец, задължително свързани с любовта към най-скъпите хора на сърцето му. Дали плетенето на терлици е изчерпало времето си занимание или все още е актуално изкуство в ръцете на съвременната домакиня – отговор на въпроса ще се опитат да дадат екипът на музея с любезното съдействие на всички читалища и клубове от селищата в община Горна Оряховица. До 7 декември подготовката на изложбата ще бъде отворена за всеки желаещ да експонира своето творчество и оригиналност в плетивото.

В деня на откриването сред експозицията ще бъдат устроени специални кътове, където всеки посетител ще може да усвои или демонстрира важни умения в работата с прежда. За най-сръчните ще бъдат организирани различни състезания.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица