1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Димящи скари, много музика и настроение сложиха началото на Празника на горнооряховския суджук

DSC 0139Започна десетото издание на Празника на горнооряховския суджук. Началото бе поставено с ХІХ регионален преглед на старата градска песен „Божури”, в който взеха участие 20 състава от общината.  Гостите бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На откриването на прегледа присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Милена Николова. По-късно празникът продължи с концерти на Здравко Мандаджиев, който вдигна градусът на настроението в парк „Градска градина” и предаде щафетата на своята колежка Цветелина Добрева.

Още първия ден от Празника настроението беше на шест. За радост на всички гости не се сбъднаха прогнозите за дъжд, скарите димяха, суджукът се печеше, а хората и музиката бяха на ниво.

Вторият ден ще започне от 11.00 ч., за когато е насрочено и официалното отриване на Х Празник на горнооряховския суджук. Празничната програма ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости. През целия ден ще има много кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и разбира се много награди. В 14.00 ч. започва кулинарното шоу на MAGGI. В 16.30 ч. стартира VІІ Национален фестивал на фолклорните танцови клубове и групи „Фолклорна броеница” – НЧ „Братя Грънчарови – 2002”. Денят ще завърши с концерт на Орхан Мурад, който започва от 20.00 ч. На 5 юни празничната програма ще започне в 11.00 ч. През деня отново ще има много изпълнения на самодейни състави, кулинарни игри, викторини и разбира се награди. От 18.00 ч. на сцената ще се качат изпълнителите от оркестър „Експрес бенд”, а от 20.30 ч. започва концертът на Нелина. Х Празник на горнооряховския суджук ще завърши с празнични илюминации.

 

Заради Празника на горнооряховския суджук ще бъде направена временна организация на движението в района на парк „Градска градина”. На 3 юни (петък) от 18.00 ч. и на 4 и 5 юни от 09.00 ч. до приключване на мероприятието (около 23.00 -24.00 ч.) ще бъде спряно движението на автомобили по следния маршрут: ул. „Александър Стамболийски” от пресечката с ул. „Янко Боянов” до парк „Градска градина” и ул. „Пирот”, от пресечката с ул. „Македония” до пресечката с ул. „Хан Аспарух”.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица