1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев се срещна с медалистите от ХК „Локомотив” и ВК „Импулс”

DSC 0031Кметът инж. Добромир Добрев се срещна с момчетата и момичетата от ХК „Локомотив” и ВК „Импулс”, които през последните дни донесоха отново спортни успехи на Горна Оряховица. Спортистите подариха златни медали и купи на градоначалника. „Спортните трофеи на горнооряховските спортисти са вече толкова много, че трябва да направим специален кът, където да ги изложим, за да могат всички да ги виждат и да им се радват. Всичко това ни дава повод за гордост”, каза инж. Добрев и за пореден път увери спортистите, че общинското ръководство ще продължи да подкрепя спортните клубове.

ХК „Локомотив” след като стана носител на Купа „България” спечели и шампионската титла в първенството за юноши старша възраст М-16. Финалите на шампионата се изиграха през уикенда в спортна зала „Орловец” в Габрово.

Треньорският тандем - Галин Караджов и Йордан Димитров, и Катерицата-талисман на отбора се насладиха за пореден път на влакчето на победата, водено от капитана Любослав Димитров, последван от Велимир Даскалов, Венцислав Георгиев, Георги Маринов, Мариян Николов, Тодор Калчев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Владислав Йоргов, Денис Ахмедов, Ивелин Дачев, Кристиян Стефанов, Радослав Георгиев, Марин Алеков, Йордан Петров, Никола Гавраилов и Радослав Александров. Любослав Димитров, Петър Николов, Тодор Калчев, Владислав Йоргов и Георги Маринов попаднаха в идеалната седмица на турнира. Хандбалистите се подготвят за държавните финали по плажен хандбал 10-14 юни в Албена, където „Локо” ще участва с два отбора - мъже и юноши до 16 г.

Волейболистките на ВК „Импулс” – Долна Оряховица се завърнаха с олимпийска купа от международно състезание в унгарски град Сигедсентмиклош. Отборът гостува на „СИГЕДОЛИМПИЯ 2016” в края на май, по покана на ръководството на побратименият на Горна Оряховица унгарски град. В състезанието участваха побратимени градове от 6 държави – Германия, Сърбия, Румъния, Полша, България и домакините от Унгария. Момичетата на треньора Йордан Ризов взеха участие в игрите: флорбол /хокей в зала/, футзал, плуване, лека атлетика /60 м, 400 м, дълъг скок, хвърляне на топка/ спортни щафетни игри, тенис на маса и волейбол. Антоанета Иванова завоюва ІІ място на 60 м. Първа в дисциплината хвърляне на топка се класира Анита Грънчарова, а Маринела Савова е първа в тениса на маса. Заслужено волейболистките на ВК „Импулс” завоюваха олимпийската купа от международното състезание.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица