1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Остават само пет работни дни за подаване на данъчните декларации

Остават само 5 работни дни до изтичането на крайния срок за подаване на данъчната декларация за доходите през 2011 г. Тази година формулярът може да се подаде до 2 май включително, тъй като 30 април е почивен ден, напомнят от Териториалната дирекция на НАП - Велико Търново.

Освен това не забравяйте за 5% отстъпка за данъка върху превозните средства, данъка върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци за настоящата година, които данъкоплатците ще ползват, ако платят целия размер на задълженията си и на 2.05.2012 г., информират от Дирекция „Местни данъци и такси” при Община Горна Оряховица.

Декларацията може да се подаде лично в офиса на НАП по постоянен адрес, по пощата с обратна разписка или в 17-те пощенски станции в областта, в които се издават входящи номера. Това може да стане и по интернет, но е необходим електронен подпис.

Плащането на дължимия данък за довнасяне трябва да стане в същия срок, след това се начисляват лихви. Плащането се извършва по банков път, по пощата или през интернет. Затова не е нужен електронен подпис, достатъчно е гражданинът да има дебитна карта, да се е регистрирал в система за електронни плащания, както и в НАП чрез попълване на онлайн формуляр.

От приходната агенция препоръчват на гражданите да се възползват от алтернативните начини за подаване на данъчните декларации, което пести време и средства, да окомплектоват коректно формулярите с нужните приложения към тях и необходимите служебни бележки, да са налице подписите  на подателя и номерът на банковата  му сметка, ако има надвнесен данък.

Информация и консултации за попълване на годишните данъчни декларации, както и за плащането на данъци и осигурителни вноски могат да се получат от информационния център на приходната агенция на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица