1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Участниците в Международния фестивал „Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица

DSC 0064Съставите, участници в ХІІ Международен фолклорен фестивал „Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица. Представителите на Сърбия, Румъния, Словакия, Беларус, Грузия и България бяха приети в Зала №1 от заместник-кмета Николай Георгиев. На срещата присъстваха и секретарят на Общината Анелия Димитрова и Милена Николова, директор дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

Николай Георгиев приветства гостите с „добре дошли”. ”Всяка година Международният фестивал „Раховче” събира много добри танцьори от различни държави по света. В продължение на седмица всички ние имаме удоволствието да се насладим на вашето изкуство, на песните и танците, които ни показвате. Пожелавам ви тук да намерите много нови и добри приятели, да запазите хубави спомени от Горна Оряховица и да ни гостувате отново”, обърна се към гостите заместник-кметът.

След приветствието, домакини и гости пристъпиха към традиционната размяна на подаръци.

Николай Георгиев получи от председателя на НЧ „Братя Грънчарови 2002” Иван Иванов купа, символ на фолклорните фестивали, организирани от читалището.

В края на срещата домакини и гости си направиха обща снимка за спомен.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица