1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Warning: copy() [function.copy]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/goadmin/public_html/gorna/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://g-oryahovica.orgimages/f.jpg) [function.copy]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/goadmin/public_html/gorna/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Notice: Undefined offset: 0 in /home/goadmin/public_html/gorna/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 456

Предстоящи прояви в духовната сфера за 26 април /четвъртък/



fДенят ще започне с организирана от Общинска библиотека викторина с ОУ „Иван Вазов” по повод 290 години от рождението на Паисий Хилендарски и 250 години от написването на „История славянобългарска”. А на победителите, представили се най- добре на областния конкурс за Паисий Хилендарски, ще бъдат връчени награди. В него се включват млади творци на възраст от 7 до 18 години, които популяризират живота и делото на Паисий Хилендарски сред учениците от Великотърновска област с рисунки и литературни творби.

Мероприятието ще се проведе в Общинска библиотека, Горна Оряховица от 12:00 часа.

По- късно от 17:30 часа в ГХГ „Недялко Каранешев” ще бъде представена авторската фото изложба на Пламен Петров и приятели.

Вечерта ще имате възможност да посетите концерт, посветен на Международния ден на балета, в който ще вземат участие балет „Грация”, балет „Калина”, клуб по спортни танци „Ксени денс” и формация „Елс денс”. Международният ден на балета официално честваме на 29 април. Инициативата е на Международния театрален институт. Решението да бъде учреден ден на балетното изкуство е взето в София през 1982 г., на състоялата се у нас сесия на ЮНЕСКО.  За Международен ден на балета е определена рождената дата на френския балетмайстор Жан-Жорж Новер, който остава в историята като най-големия реформатор в класическия танц. Той се смята за „баща" на балета в днешния му вид. 

Концертът ще се състои в НЧ „Напредък 1869”, Горна Оряховица от 18:00 часа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица