1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Информационен ден за осиновяването организира Центърът за обществена подкрепа в Горна Оряховица

COP LOGO

За първа година Центърът за обществена подкрепа в Горна Оряховица, ще се включи в отбелязване на Националния информационен Ден на осиновяването- 29 септември.

Проявата се организира от Българската асоциация Осиновени и осиновители (БАОО). Тя цели да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца, както и да се популяризира актът на осиновяване и промяна на обществените нагласи.

Инициативата е насочена към кандидат- осиновителите и хората, които още не са взели решение за осиновяване: да покаже какви са възможностите за подкрепа от страна на организацията- срещи с хора, които вече са осиновили дете, обмяна на опит, професионални консултации и др.; към осиновителите: да станат част от група за взаимопомощ за повишаване на родителските умения и обмяна на опит; към деца и граждани за създаване на положителни нагласи към осиновените и техните семейства.

На 29 септември от 10.00 до 17.00 ч. в ЦОП – Горна Оряховица ще се организира Ден на отворените врати,  посветен на осиновяването. През целия ден на телефон 0882 165 368 ще бъде предоставяна информация по въпроси, свързани с процеса на осиновяване на заинтересованите лица.

На присъстващите в Центъра ще бъде представена презентация на тема „Психологически и социални аспекти на осиновяването” с последваща дискусия.

От 11.00 ч. ще се представи документалният филм „Триъгълник от любов”, създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете”, програма „Вяра в семейството”, осъществен с подкрепата на Фондация „Лале” и Фондация ОУК. Ще бъдат раздадени материали и ще се проведат индивидуални консултации и дискусия със специалисти в присъствието на представител на Дирекция „Социално подпомагане”, отдел „Закрила на детето”.

От 13.00 ч. ще се представи филмът „Стюарт Литъл”.

През Националната информационна седмица, посветена на осиновяването, не са забравили и децата. ЦОП обяви конкурс за детска рисунка, посветен на осиновяването, като акт на хуманност и благородство, изискващ себеотдаване, безрезервна любов и кураж. В надпреварата участват деца на възраст от 5 до 18 години, като рисунките са изработени с различни техники, а някои от художниците са добавили заглавие и кратко описание към картината си. Рисунките се събират до 28 септември на адрес гр. Горна Оряховица, ул. „Вичо Грънчаров” №9а. Желаещите могат да се включат в конкурса и на място в Центъра на 29 септември след 13.00 ч.

Център за обществена подкрепа – Горна Оряховица, ул. „Вичо Грънчаров” №9а.

Гореща телефонна линия: 0882 165 368.

 

 

 

Прикачени файлове:
ФайлКачилРазмерПоследна промяна
Изтегляне на файла (informacionen den-osinovjavane-anons.pdf)Информационен ден за осиновяването, организиран от ЦОП - Горна ОряховицаВръзки с обществеността83 Kb26.09.2016 09:57

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица